top of page

İzmir Gülüş Tasarımı


İzmir gülüş tasarımı
Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş Tasarımı, estetik diş hekimliğinin ilk akla gelen kavramıdır. Gülüş tasarımı; bir çok sebeple estetiği bozulan veya doğal haliyle çapraşık ve orantısız olan dişlerin ve diş etlerinin kişilerin yüz hatları ve gereksinimleri baz alınarak olabilecek en doğal ve güzel bir görünüme kavuşturulması işlemidir.

Çoklu bir bakış açısı olan gülüş tasarımı işlemi, birçok işlem ve tedavinin kombine olarak uygulanmasıyla sağlanabilir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş Tasarımı ilk ve en önemli şey kişilerin estetik beklentilerini doğru anlamaktır. Sonrasında bu beklentilerin kişilerin ihtiyaçları ve olabilecek sınırlar içersinde olup olmadığının planlaması yapılır.

Alınan ölçüler, çekilen fotoğraflar ile kişinin yüzüne ve beklentilerine en uygun bir planlama yapılır. Tedavi bitimine en yakın tasarımlar bilgisayar ortamında hazırlanır ve buna göre geçici restorasyonlar yapılır. best brand mecleods İyi bir Planlamadan sonra ortodontik tedaviye gerek yoksa diş etlerinde orantısızlık varsa ilk olarak bunların düzeltilmesiyle başlanır. Gülüş tasarımı, diş eksikliği olan hallerde planlanan diş implant işlemleri ve gerekli ise diğer küçük cerrahi işlemler gerçekleştirilir.

Bunların iyileşmesini takiben gerek görülmesi durumunda diş beyazlatma işlemi yapılır. Sonrasında dişlerde olan görsel bozukluklar kimi zaman estetik kompozit dolgular ile giderilir. Kompozit dolguların yeterli gelmediği durumlarda porselen lamine ve kaplamalar ile zirkonyum kaplamalar ile devam edilir.

Porselen lamine işleminde genelde dişlerde ya hiç aşındırma yapılmaz ya da minimum seviyede aşındırma yapılarak ölçü alınıp labaratuar aşamasına geçilir.

Gelen porselen lamina yada zirkonyum kaplamaların ağız içi provaları yapılıp kontrol edilir ve hastaya gösterilerek onun da fikri alınarak gerekli düzenlemeler ve son rötuşlar için tekrar teknisyene gönderilir. Son olarak tüm düzenlemelerin ve parlatma işlemlerinin yapıldığı kaplamalar son kez hastaya gösterilir onayı alındıktan sonra yapıştırılır.

Bazen gülüş tasarımında sadece diş ve dişetlerinde ki işlemler yeterli gelmeyebilir böyle durumlarda medikal estetik uygulamalardan da destek alınabilir. Bunlar dudak ve yüz bölgelerine yapılan dermal dolgu olarak sayılabilir.

İzmir Gülüş Tasarımı Kimlere Yapılır?

Gülüş estetiği herkese yapılabilir. Herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak mutlaka uzman diş hekimi kontrolünde muayene yapıldıktan sonra uygunluğuna karar verilebilir. 18 yaşından küçüklere , diş gıcırdatanlara(bazı durumlarda), ağız hijyenine dikkat etmeyecek kişiler gülüş estetiğinden faydalanamayabilirler.gülüş tasarımı kimlere yapılır.

İzmir Diş Estetiği Faydaları Nelerdir?

Gülüş estetiği avantajları :

Gülüş tasarımı kimlere yapılır:

  • Kişinin özgüveni artar

  • Özgürce gülümseyebilir

  • Dudak yanak ve yüz desteklenmesi ile beraber yüzün olumlu yönde değişmesi.

  • Bembeyaz gülümsemeye sahip olmak

  • Renk değiştirmeyen kaliteli sağlıklı dişler

  • Rahat çiğneme, sindirim problemlerinin giderilmesi

  • Çene problemlerinin çözülmesi, gülüş tasarımı kimlere yapılır.

İzmir Gülüş Tasarımında Nelere Dikkat Edilir?

Ağız ve diş denilince ilk akla diş ağrısı, ağız kokusu ve diş eksiklikleri ve bunların çözümü gelse de artık günümüzde diş ve diş etlerine bağlı gülüş estetiği de akla gelen ilk şeylerdendir.

Çürük dişlerin, diş eti hastalıklarının, dişlerdeki çapraşıklıkların, koyu renklenmelerin ve diş eksikliklerinden kaynaklı oluşan estetik sorunlar, kişilerin sosyal hayatlarını olumsuz olarak etkileyebilmektedir.

Bu da kişilerde özgüven eksikliklerine neden olur ve bu kişilerin toplum içersinde gülmekten kaçınmasına neden olur. gülüş tasarımı kimlere yapılır.

Kişiler bazen sağlıklı dişlere sahip olsa bile diş ve diş etleri arasında ki orantısızlığı, şekil ya da biçim bozuklukları da estetik kaygıya sebep olabilir ve bunu değiştirmek isteyebilirler. Güzel bir gülümseme kişilere psikolojik olarak güç kazandırır ve karşısındaki kişilerde daha iyi bir intiba kazandırır. Gülüş tasarımında nelere dikkat edilir.

Teknoloji geliştikçe ve bilimsel çalışmalar arttıkça daha fazla yöntem ile daha güzel gülüşler elde edilebilmektedir.

Gülüş tasarımı hangi işlemleri içerir?

Herkesin estetik algısı, gereksinimleri ve beklentileri farklılık gösterir. Bu nedenle yapılacak işlemler kişiye özel olarak belirlenip uygulanır. Bunlar belirlenirken kişinin; yüz hatları, cinsiyeti, yaşı ve talepleri dikkate alınır.Gülüş tasarımında nelere dikkat edilir.

İlk olarak eğer çürük ve diş eti hastalıkları varsa bunların tedavisi yapılır. Takiben kişilerin ihtiyaçlarına göre yapılcak işlemler planlanır.

Bunlar; ortodontik tedaviler(diş teli tedavileri), gingivektomi adı verilen diş eti estetiğini sağlamak için diş etinde yapılan küçük cerrahi işlemler, diş beyazlatma (bleaching), diş eksikliklerinin implant veya köprü protez uygulamalarıyla tamamlanması, porselen lamineler ve kaplamalar, zirkonyum kaplamalar olarak sayılabilirler.

İzmir Gülüş Estetiği ve Gülüş Tasarımı Fiyatları 2023

Gülüş tasarımı fiyatı günümüzde ki estetik ihtiyacın artmasıyla çokça sorulan sorular arasındadır. Gülüş tasarımı fiyatı kişinin beklentisi ve istekleri ve yapılacak işlemlere göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Gülüş tasarımı fiyatı hesaplanırken gülüş tasarımının multidisipliner yani çoklu tedavi protokolü içerdiği unutulmamalıdır.

Gülüş tasarımı fiyatı hesaplanmasında ortodontik tedavi , diş eti estetiği operasyonu, eksik dişlerin tamamlanmasında kullanılan implant tedavisi, diş beyazlatma işlemi, yapılacak E-max, zirkonyum yada lamina porselen işlemlerinin hangisinin ne kadar yapılacağı önemlidir.

Bu sebeple gülüş tasarımı fiyatı yapılacak detaylı muayene ve hasta beklentisine göre Türk Dişhekimleri Birliğinin belirlemiş olduğu fiyat tarifesindeki fiyatlara göre belirlenebilir. İzmir Gülüş Tasarımı Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

Gülüş Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır ?

  • Çapraşık dişler

  • Boşluklu dişler

  • Renklenmiş dişler

  • Yapısı bozulmuş dişler

  • Çok çürüklü dişler

  • Uzun süredir çok sayıda dolguları olan dişler

  • Çok aşınmış dişler

  • Kırılmış dişler

İzmir Gülüş Estetiği Nasıl Yapılır ?

Gülüş estetiği dediğimiz zaman diş implant , diş beyazlatma , diş eti tedavisi , diş eti estetiği , pembe estetik , diş dolgusu gibi birçok uygulama akla gelebilmektedir.

  • Gülüş estetiği için en önemli kısım kişinin isteklerinin belirlenmesidir.

  • Çene filmi eşliğinde tam muayene yapılır.gülüş tasarımı ne kadar sürer.

  • Kişiye özel kaşıklarla ağız içi taraması için ölçü alınır

  • Kişinin istediği şekilde dişleri tasarlanır. Kişiye 3 boyutlu ortamda gösterilir.

  • Kişiye özel hazırlanmış son haline çok yakın geçici dişleri yapılır. Kişiye gösterilerek son karar alınır

  • Kişi beklentisi karşılanana kadar bu aşamalar devam eder ve en sonunda karar verilen gülüş estetiği tasarlanır.

  • Istenilen gülüş estetiğine karar verilince son ölçü alınır ve uzun yıllar konforlu şekilde gülüşünüzü kazanmış olursunuz.Gülüş tasarımı ne kadar sürer.

Gülüş tasarımı, doktorluk ile sanatın beraber uygulandığı, kişiye özel ideal gülüşü yenilemektir. Gülüş tasarımı hastanın hayal ettiği, aynaya baktığı zaman karşısında görmek istediği gülümsemenin; kendisine uygun ve doğal olacak bir şekilde yüz şekli,göz rengi, ten rengi, dudaklar, dişler ve diş etleri gibi çevre dokular dikkate alınıp hastaya sağlıklı olarak uygulanmasıdır.

İzmir Gülüş Tasarımı Fiyatları Ne Kadar ?

Gülüş estetiği fiyatları belirlenirken bir çok faktör etkili olmaktadır. Gülüş estetiği fiyatları hastanın istekleri doğrultusunda artıp azalabilir.

Gülüş estetiği fiyatları belirlenirken ;

  • Kişinin ağız ve diş yapısı çok önemlidir. Detaylı muayene ile birlikte mevcut durum değerlendirilmesi gerekir.

  • Çene filmi ile muayene tam değerlendirilmelidir.

  • Kişinin seçeceği malzeme kalitesi fiyat belirlemede çok etkilidir.

  • Tedavi yapan hekimin bilgi beceri ve uzmanlığı gülüş estetiği fiyatlarını belirlerken önemli rol oynar.

Gülüş estetiği son dönemlerde çok popüler bir uygulamadır. İşini severek ve başarılı yapan bir uzman diş hekimi , kaliteli malzemelerle gülüş estetiğini hastasına uyguladığında çok uzun yıllar konforlu, istediği gülüşe ve estetiğe sahip olarak yıllarca kullanabilir.

Bunları düşündüğümüz zaman aslında halk arasında düşünüldüğü gibi pahalı değil aksine cok uygun fiyatlara uzun yıllar istediğiniz gülüş estetiğine sahip olabilirsiniz.

İzmir Gülüş Estetiği Çeşitleri Nedir ?

  • Porselen lamina : Çoğu zaman diş aşındırması yapılmadan sadece gerekli görülen dişlerde sadece ön yüzeyden 0.3 mm aşındırma yapılarak uygulanan yaprak porselenler.

  • Kompozit lamina : Kompozit dolgularla yapılan kısa süreli tedavi yöntemi.

  • Tam porselen : Dişin heryerini örten tam porselen kaplamalar.

  • Zirkonyum kaplamalar : Dişim heryerini örten zirkonyum kaplamalar. Gülüş tasarımı fiyatları.

İzmir Gülüş Tasarımı Ne Kadar Sürer?

Gülüş estetiği yaklaşık 7 – 10 gün sürer.

Gülüş Tasarımında Hangi Ayrıcalıklı Tedaviler Yapılır?

1-) Beyazlatma süresi çeşitlilik gösterebilir. Ortalama 40 dakika ile dişlerin rengi bir kaç ton açılabilir.

2-) Porselen laminalar dişlerin üzerlerine yapıştırılır. Lamina kullanımı ile beyaz estetik bir gülüş elde etmek mümkündür.

3-) Zirkonyum oldukça fazla kullanılan bir tekniktir. Zirkonyum ışığı geçiren beyaz metal olduğundan estetik bir görünüm vermektedir.

4-) Dİş eti seviyeleme sayesinde diş etleri uyumlu ve ahenkli şekilde dişleri takip eder . Gerekli görüldüğü durumlarda dişlerin görünürlüğü arttırılır.

5-) Ortodontik teknikte ise porselen braketler uygulanılarak çapraşık diş yapısı tedavi edilir.

6-) İmplant tedavisinde ise eksik dişler tamamlanır. Dişe estetik bir görünüm kazandırılır.

Dijital gülüş tasarımı kaç seans sürer ?

Tasarımın yapılıp size ağız içinde gösterilmesi ortalama 2 seans sürer. İlk seansta kayıtlarınız alınır, ikinci seansta ise “Mock Up” adını verdiğimiz uygulama ile bu tasarım ağız içinde size gösterilir.

Tasarım sonucunda belirlenen yöntemlere göre tedavilere başlanır. Bundan sonraki seanslar dişlerinizin durumuna ve yapılacak işleme göre değişsede çoğunlukla 3 seansta sonuca ulaşılabilmektedir.

Comments


bottom of page